Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna 2024

Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna 2024

Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna 2024

Het raceweekend in Imola begint op vrijdag 17 mei met de eerste vrije training om 13:30 uur. Dit is de kans voor teams en coureurs om het circuit te verkennen en de eerste afstellingen te testen. De tweede vrije training volgt later op de dag om 17:00 uur.

Op zaterdag 18 mei krijgen de teams nog één laatste kans om hun auto's af te stellen tijdens de derde vrije training, die om 12:30 uur begint. De kwalificatie, die bepaalt wie vanaf pole position mag starten, begint om 16:00 uur.

Zondag 19 mei is de dag waar iedereen naar uitkijkt. De Grand Prix zelf begint om 15:00 uur, en het belooft een spannend spektakel te worden.

Vrijdag 17 mei

  • 13:30 – 14:30 uur: Eerste vrije training
  • 17:00 – 18:00 uur: Tweede vrije training

Zaterdag 18 mei

  • 12:30 – 13:30 uur: Derde vrije training
  • 16:00 – 17:00 uur: Kwalificatie

Zondag 19 mei

  • 15:00 – 17:00 uur: Grand Prix van Emilia-Romagna

 

De Formule 1 Keert Terug naar Imola: Wat Je Moet Weten Over de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024

Het is weer die tijd van het jaar waarin de Formule 1-karavaan zijn weg vervolgt naar een van de meest iconische circuits op de kalender: Imola. Deze week stapt het hele F1-circus in het vliegtuig richting Italië voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Dit is de eerste van twee races op Italiaanse bodem dit seizoen en markeert ook het begin van het eerste Europese tweeluik van het jaar, met Monaco direct daarna op het programma. Laten we eens duiken in de rijke geschiedenis en het schema voor dit spannende weekend.

Een Historische Terugblik

De Grand Prix van Emilia-Romagna, officieel gehouden op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, stond tussen 1981 en 2006 steevast op de Formule 1-kalender. Het circuit is geliefd bij zowel coureurs als fans, maar door verouderde faciliteiten en de aanwezigheid van de Grand Prix van Monza verdween de race een tijdlang uit beeld. In 2020 maakte Imola echter een spectaculaire rentree als invaller vanwege de coronacrisis, en het evenement is sindsdien niet meer weg te denken uit de jaarkalender.

Helaas moest de race vorig jaar worden afgelast vanwege heftige overstromingen in de regio. Dit jaar keert Imola echter terug, en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Wat Kunnen We Verwachten?

Met de terugkeer van Imola in de Formule 1-kalender, is de opwinding voelbaar. Het circuit, bekend om zijn technische uitdagingen en historische waarde, zal ongetwijfeld voor spectaculaire momenten zorgen. Coureurs en teams zullen alles op alles zetten om hun strategieën perfect uit te voeren en het maximale uit hun auto's te halen.

Of je nu een doorgewinterde fan bent of nieuw bent in de wereld van de Formule 1, de Grand Prix van Emilia-Romagna is een evenement dat je niet wilt missen. Zorg ervoor dat je het tijdschema bij de hand hebt, zodat je geen moment van de actie mist.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en geniet van een spannend raceweekend in Imola!

Laat een comment achter

Let op, comments moeten gecontroleerd worden voor publicatie